EUROPEAN SOLIDARITY CORPS ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

21

Νέο πρόγραμμα European Solidarity Corps στη Γερμανία!

Πότε: 01/09/2024 – 01/03/2025 (6 μήνες)

Πού: Ιένα, Γερμανία

Ποιοι: Άτομα 18-30 ετών

Ο οργανισμός δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής και νεανικής πρόνοιας και του διεθνούς (νεανικού) έργου της πόλης της Ιένας. Στόχος της οργάνωσής είναι η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, η ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων και η ευαισθητοποίηση των νέων για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχουν μέσα στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να προωθηθούν οι διαπολιτισμικές πτυχές της παιδικής και νεανικής εργασίας της Ιένας.

Οι εθελοντές θα συμμετέχουν στην καθημερινή εργασία σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα νεότητας ή αθλητικούς συλλόγους και θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τα δικά τους προγράμματα. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάθε εθελοντή να φέρει την κουλτούρα του πιο κοντά όχι μόνο στα παιδιά και τους νέους της περιοχής αλλά και στους νέους συναδέλφους τους.

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money).

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Για να μάθεις περισσότερα και να δηλώσεις συμμετοχή: https://rb.gy/w8am57