Επωνυμία εργοδοτικού φορέα:    Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΚΤ/ΕΙΕ)

Τίτλος Πρόσκλησης:                                TB02/2017

Κωδικός Πρόσκλησης:                ΑΠ 901/07.07.2017

Επιστημονικά Πεδία:                   Τεχνολογικές Επιστήμες

Περιοχή Εργασίας:                      Αθήνα

Περιγραφή: Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΚΤ/ΕΙΕ) είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την οργάνωση και τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου για την επιστήμη και τεχνολογία. Ιδρύθηκε το 1980 και λειτουργεί  ως εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στη σύναψη συμβάσεων εργασίας μίσθωσης έργου για την υλοποίηση συγκεκριμένων αντικειμένων τα οποία αποτελούν τμήμα ευρύτερων δράσεων που εντάσσονται στην Πράξη «Υποστήριξη της ανάπτυξης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο» σύμφωνα με τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Μελέτη, σχεδίαση και ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποδοχή και διαχείριση δράσεων στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας, για την προώθηση της έξυπνης εξειδίκευσης και της καινοτομικής επιχειρηματικότητας».

Αντικείμενα Θέσεων:

  1. Ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με τη χρήση του .NET Framework ή συναφών γλωσσών

Επιστημονικό πεδίο: Τεχνολογικές Επιστήμες

Αριθμός θέσεων: 3

Συνοπτική Περιγραφή: Ο/Η συνεργάτης/τρια θα ενταχθεί στην ομάδα υλοποίησης του έργου και το αντικείμενο των υπηρεσιών του/της θα αφορά μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη νέων ή/και επικαιροποίηση/διόρθωση υπαρχόντων διαδικτυακών εφαρμογών με τη χρήση του .NET Framework σε ήδη υπάρχον σε λειτουργία πληροφοριακό σύστημα. Θα απαιτηθεί η χρήση συμβατών τεχνολογιών ώστε να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές που απορρέουν από το κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί το πληροφοριακό σύστημα. Ο/Η ιδανικός/κή υποψήφιος/ια διαθέτει δυναμικό και υπεύθυνο χαρακτήρα με άριστες ικανότητες επικοινωνίας και με ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη γνώσεων και ικανοτήτων. Ο/Η υποψήφιος/ια θα πρέπει να διακρίνεται από ομαδικό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας σε διεπιστημονική και πολυπληθή ομάδα. Ο/Η υποψήφιος/ια θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Απόφοιτος κατά προτίμηση Θετικών Επιστημών ή Πολυτεχνικής Σχολής, με μεταπτυχιακό Πληροφορικής ή/και με εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών.
  • Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών, συναφή με το αντικείμενο της θέσης.
  • Εμπειρία στον σχεδιασμό και παραμετροποίηση βάσεων δεδομένων.
  1. Ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών

Επιστημονικό πεδίο: Τεχνολογικές Επιστήμες

Αριθμός θέσεων: 1

Συνοπτική Περιγραφή: Ο/Η συνεργάτης/τρια θα ενταχθεί στην ομάδα υλοποίησης του έργου και το αντικείμενο των υπηρεσιών του/της θα αφορά μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών ΤΠΕ με αντικείμενο τη χρήση και διαλειτουργία ψηφιακών δικτυακών, υπολογιστικών και αποθηκευτικών πόρων. Οι εφαρμογές/ διαδικτυακές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν με τη χρήση PHP και Drupal CMS, θα είναι κλιμακώσιμες, θα απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό χρηστών και στην πλειονότητα τους θα καλύπτουν τις απαιτήσεις για επέκταση του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος. Ο/Η ιδανικός/κή υποψήφιος/ια διαθέτει δυναμικό και υπεύθυνο χαρακτήρα με άριστες ικανότητες επικοινωνίας και με ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη γνώσεων και ικανοτήτων. Ο/Η υποψήφιος/ια θα πρέπει να διακρίνεται από ομαδικό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας σε διεπιστημονική και πολυπληθή ομάδα. Ο/Η υποψήφιος/ία θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

Απαιτούμενα Προσόντα:

  • Απόφοιτος κατά προτίμηση Θετικών Επιστημών ή Πολυτεχνικής Σχολής, με Μεταπτυχιακό Πληροφορικής ή/και με εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών.
  • Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών, συναφή με το αντικείμενο της θέσης.
  • Εμπειρία στην υλοποίηση client και server side εφαρμογών ΤΠΕ.
  1. Έλεγχος, διαχείριση και υποστήριξη σε επίπεδο λογισμικού συστημάτων των εξυπηρετητών ανάπτυξης και δοκιμαστικής λειτουργίας των εφαρμογών της Πράξης

Επιστημονικό πεδίο: Τεχνολογικές/Οικονομικές/Διοικητικές Επιστήμες

Αριθμός θέσεων: 1

Συνοπτική περιγραφή: O/Η συνεργάτης/τρια θα ενταχθεί στις ομάδες υλοποίησης των έργων του ΕΚΤ και το αντικείμενο των υπηρεσιών του/της θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη διαχείριση, τη βελτιστοποίηση και την παρακολούθηση συστημάτων υποστήριξης υπηρεσιών διαδικτύου. Ο συνεργάτης/τρια θα είναι υπεύθυνος/νη για τη διαχείριση, τη βελτιστοποίηση και την παρακολούθηση των διαδικασιών λήψης αντιγράφων ασφαλείας. Επίσης, το αντικείμενο των εργασιών και καθηκόντων του/της θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση καθημερινών διαδικασιών λειτουργίας κεντρικών συστημάτων του υπολογιστικού κέντρου και την υποστήριξη στις ομάδες λειτουργίας, ανάπτυξης λογισμικού και υποστήριξη πελατών. Ο υποψήφιος/ια θα συμμετέχει στην ανάπτυξη, στη διαχείριση, στη βελτιστοποίηση και στην παρακολούθηση λογισμικών αυτοματισμού και ενορχήστρωσης. Ο/Η ιδανικός/κή υποψήφιος/ια θα πρέπει να διαθέτει δυναμικό και υπεύθυνο χαρακτήρα με άριστες ικανότητες επικοινωνίας και με ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη γνώσεων και ικανοτήτων. Ο/Η υποψήφιος/ια θα πρέπει να διακρίνεται από ομαδικό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας σε διεπιστημονική και πολυπληθή ομάδα. Ο/Η υποψήφιος/ια θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Απόφοιτος κατά προτίμηση Θετικών Επιστημών ή Πολυτεχνικής Σχολής, με μεταπτυχιακό Πληροφορικής ή/και με εμπειρία στην ανάπτυξη συστημάτων.
  • Γνώσεις και πρόσφατη εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων Linux και εξοικείωση με δικτυακά πρωτόκολλα και υπηρεσίες δικτύων.
  • Εξοικείωση µε διαδικασίες ελέγχου, διαχείρισης και παρακολούθησης υποδομών πληροφοριακών συστημάτων.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης διατίθεται από το Μητρώο Συνεργατών & Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο δικτυακό τόπο https://registry.ekt.gr και στο δικτυακό τόπο http://www.ekt.gr/tenders.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Συνεργατών & Εμπειρογνωμόνων ΕΚΤ  (https://registry.ekt.gr)

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται διαδικτυακά και υποβάλλεται, αφού εισαχθούν ως συνημμένα αρχεία:

α.   το βιογραφικό σημείωμα και

β.   η υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον υποψήφιο είτε σαρωμένη ολόκληρη σε μορφή pdf ή jpg είτε σε μορφή αρχείου επεξεργαστή κειμένου (.odt ή .doc/.docx) με ενσωματωμένη σαρωμένη υπογραφή.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να παρέχουν την απαραίτητη τεκμηρίωση των προσόντων τους και ως εκ τούτου στο βιογραφικό τους σημείωμα πρέπει να γίνονται σαφείς τεκμηριωμένες αναφορές των προσόντων τους σε σχέση με τα απαιτούμενα της θέσης και τα κριτήρια επιλογής όσο και οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ορθής γνώμης για την εμπειρία, τις γνώσεις και την καταλληλότητα τους.

Σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21η Ιουλίου 2017.

Διευκρινίσεις σχετικά με την παρούσα πρόσκληση παρέχονται από την κα Δ. Τριανταφυλλίδου, τηλ.: 210-7273900, ώρες 11.00-14.00, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Τ.Κ. 11635, Αθήνα, 6ος όροφος ή ηλεκτρονικά μέσω αποστολής email στο registry@ekt.gr με σαφή αναφορά στο θέμα του μηνύματος και τον αριθμό πρωτοκόλλου της προκήρυξης.