ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROPEAN SOLIDARITY CORPS ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ!

23

Νέο πρόγραμμα European Solidarity Corps στην Φινλανδία!☀️

Τίτλος: Sustainability Rules 2025

Ποιοι: Άτομα 18-30 ετών

Πότε: 1 Απριλίου 2025- 20 Δεκεμβρίου 2025 (9 μήνες)

Πού: Kurki Ecovillage, Finland

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, να δημιουργήσει ένα ποικιλόμορφο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, να υποστηρίξει τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες και να προωθήσει την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη. Οι εθελοντές θα προσφέρουν και θα μοιραστούν τα δικά τους ταλέντα, κουλτούρα, πολιτισμό και ιδέες που θα εμπλουτίσουν τον χαρακτήρα του οργανισμού αλλά και τις ζωές των κατοίκων του χωριού. 

Μερικές από τις δραστηριότητες που θα κληθούν να κάνουν οι εθελοντές είναι:

  • Κηπουρική, φύτευση σπόρων, προετοιμασία του εδάφους, φροντίδα των μικρών κήπων του οργανισμού
  • Εποχιακή εργασία στη φύση – συλλογή μούρων, άγριων βοτάνων και μανιταριών, ανάλογα με τις εποχές χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τρόποι συντήρησης
  • Ατομικά έργα – κάθε εθελοντής θα έχει την ευκαιρία να ερευνήσει/αναπτύξει/εφαρμόσει έργο(α) του δικού του ενδιαφέροντος.
  • Συνεργασία με τα τοπικά σχολεία και τα κέντρα νεολαίας κάνοντας δραστηριότητες με τους νέους.
  • Συνεργασία με άλλους τοπικούς οργανισμούς και συλλόγους κ.α.

Kurki Ecovillage, Vesilahti, Finland: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Kurki Ecovillage κοντά στην πόλη Vesilahti, Φινλανδία. Στην πόλη Vesilahti υπάρχουν όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος (γυμναστήριο, κέντρο νεολαίας, βιβλιοθήκη, εμπορικά καταστήματα) και έχει πολύ καλή δικτύωση με τις γύρω πόλεις μέσω λεωφορείων. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για υπαίθριες δραστηριότητες όπως, κανό το καλοκαίρι, σκι το χειμώνα, περπάτημα, ποδηλασία, τρέξιμο κ.λπ.

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money).

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.   

Για να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ

Καλή επιτυχία!