Δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα «Ευφυή Συστήματα Υποδομών Ζωτικής Σημασίας»

Ο δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων για εισδοχή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου στα «Ευφυή Συστήματα Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» (MSc in Intelligent Critical Infrastructure Systems) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 έχει ξεκινήσει και η  καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022.

Πέντε (5) υποτροφίες θα απονεμηθούν σε νεοεισερχόμενες/ους φοιτήτριες/ές που θα γίνουν δεκτοί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση και θα καλύπτουν μέχρι το 100% των διδάκτρων. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους φοιτητές/τριες να υποβάλουν αίτηση για μερική απασχόληση στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) (Information and Communication Technologies-ICT), λαμβάνοντας μηνιαίο εισόδημα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δύο σχέδια υποτροφιών:

  • Υποτροφίες για κάλυψη των διδάκτρων: Καλύπτει το 50% – 100% των διδάκτρων ανάλογα με τα προσόντα των υποψηφίων.
  • Υποτροφίες για κάλυψη διδάκτρων και απασχόλησης: Εκτός από την υποτροφία για κάλυψη των διδάκτρων, θα παρέχεται και ένα μηνιαίο (ακαθάριστο) εισόδημα της τάξης των €750-€1100, αναλόγως των ωρών εργασίας, για μερική απασχόληση στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος». Η εργοδότηση θα γίνεται με ετήσιο συμβόλαιο το οποίο θα ανανεώνεται με βάση την πρόοδο και την επίδοση του/της φοιτητή/τριας, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Oι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για υποτροφία στο σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Κύπρου https://applications.ucy.ac.cy/recruitment

Για να ληφθεί υπόψη η αίτηση για υποτροφία, οι φοιτητές/τριες καλούνται επίσης να υποβάλουν αίτηση μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο σύνδεσμο https://applications.ucy.ac.cy/postgraduate_appl/MNG_USER_en.login_frm

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, και η αξιολόγηση των υποψηφίων θα ξεκινήσει άμεσα.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για απασχόληση στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος» μπορούν να το πράξουν μέσω της ανοικτής πρόσκλησης για θέσεις Ειδικών Επιστημόνων Έρευνας και Καινοτομίας (Research and Innovation Positions)  ή μέσω άλλων ειδικών προσκλήσεων για πλήρωση θέσεων Software/Research Engineer. Περισσότερες πληροφορίες για τις κενές θέσεις εργασίας στο «Κοίος» υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.kios.ucy.ac.cy/open_positions_categories/open-positions/

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα «Ευφυή Συστήματα Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» προσφέρεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» και το Imperial College London.

Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων που αξιοποιούν τις δυνατότητες των εξελισσόμενων Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Information and Communication Technologies), με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων που εμφανίζονται στα σημερινά πολύπλοκα κυβερνο-φυσικά συστήματα (Cyber-Physical Systems). Έμφαση δίνεται στην παρακολούθηση, στον έλεγχο, στη διαχείριση και στην ασφάλεια Συστημάτων Υποδομών Ζωτικής Σημασίας, όπως τα συστήματα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τα δίκτυα παροχής νερού, τα συστήματα μεταφορών, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς Συστημάτων Υποδομών Ζωτικής Σημασίας να αποκτήσουν εξειδίκευση και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες του τομέα απασχόλησής τους. Επίσης, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για απόφοιτους με πτυχίο (BSc) από τους κλάδους της Μηχανικής ή των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς του προγράμματος. Επιπρόσθετα, προσφέρει εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ευκαιρίες για περεταίρω σπουδές σε διδακτορικό επίπεδο σε επιστημονικά πεδία σχετικά με το Πρόγραμμα.

Η διάρκεια των σπουδών είναι 3 εξάμηνα (1.5 έτος) για πλήρη φοίτηση ή 6 εξάμηνα (3 έτη) για μερική φοίτηση. Τα μαθήματα προσφέρονται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Imperial College London, και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.msccis.ucy.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο τηλ. 22893460/62 ή μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο msccis@ucy.ac.cy.

* Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και είναι σύμφωνο με τις Κατευθυντήριες Γραμμές του Δεύτερου Κύκλου σπουδών της Διαδικασίας της Μπολόνια (Bologna Process Second Cycle Degree Guidelines).