AUGE – AUGMENTED EUROPE

461

AUGE – AUGMENTED EUROPE

Δράση χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα “Europe for Citizens”

Online Event

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Tο Augmented Europe – AugE αποτελεί μια καινοτόμα δράση που στοχεύει σε μια Ευρώπη πιο ολοκληρωμένη και πιο ενισχυμένη, μέσα από τη συνέργεια νέων από τα κράτη-μέλη της σε μια κοινή συζήτηση για επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας. Οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εποικοδομητικές δράσεις επικοινωνίας (brainstorming – Ideathon) όπου μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν πιθανές λύσεις σε πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας, όπως οι κοινωνικές διακρίσεις, η ισότητα, η διασύνδεση τόπων και προσώπων, η κλιματική αλλαγή και η επαγγελματική απασχόληση.

Το AUGE, διαδίδοντας το μήνυμα πως το μέλλον της Ευρώπης είναι συνδεδεμένο και υπεράνω γεωγραφικών συνόρων, θα πραγματοποιήσει Ideathons σε 4 Ευρωπαϊκές πόλεις: Μιλάνο, Ρίγα, Βερολίνο και Θεσσαλονίκη. Στις 9 Δεκεμβρίου είναι η σειρά του Βερολίνου να φιλοξενήσει το 2ο “Ideathon”, με τίτλο “Συνδέοντας ανθρώπους και τόπους”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα νέων διαπολιτισμικών αφηγήσεων και παραδειγμάτων, όπως ο δια-τοπικός ακτιβισμός (translocal activism), οι τηλέ-performances στην εποχή της πανδημίας και για το δια-σχεδιασμό πολιτικών κοινωνικής συνοχής και την αστική διεπαφή (urban interface). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, ομιλίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες και ειδικούς για τους 150 νέους που θα συμμετέχουν από τις 4 πόλεις – χώρες, αλλά και από όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ideathon εδώ.

Αν θέλεις να είσαι μέλος αυτής της ψηφιακής εμπειρίας δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Οι φορείς του project είναι: MEET (Μιλάνο), Public Art Lab (Βερολίνο)

RICX (Ρίγα) και η MADE Group (Θεσσαλονίκη).

  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν / συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις της ημέρας
  • Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα
  • Επικοινωνήστε μαζί μας: madeauge@gmail.com
  • Η σελίδα του AugE στο Facebook 

Augmented Europe. Our future is connected.