TEDxUniversityofPiraeus – SWIPE / Switch Perspective

978

SWIPE / Switch Perspective
Σάββατο 18 Μαΐου 2019
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, το TEDxUniversityofPiraeus επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να προωθήσει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Μην το χάσεις!

Η ταχύτητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύγχρονης εποχής. Ο 21ος είναι, αδιαμφισβήτητα, ο αιώνας των ραγδαίων αλλαγών και της τεχνολογικής ανάπτυξης. Η ζωή μας επηρεάζεται από αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον και συνήθως καλούμαστε να ανταποκριθούμε άμεσα σε αυτές τις αλλαγές. Προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, χρειάζεται να «βγούμε» από το δικό μας οπτικό πεδίο και να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη. Κάτι που μέχρι προσφάτως θεωρούσαμε δεδομένο, σήμερα αποτελεί κιόλας παρελθόν.

Θέμα του φετινού event είναι το «SWIPE», όρο που τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαναπροσδιορίσαμε για να μας δώσει ένα βαθύτερο νόημα. Το «SWIPE» είναι η σύμπτυξη των λέξεων «SWItch PErspective» και μας δίνει το σκοπό της φετινής εκδήλωσης, που δεν είναι άλλος από το να δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Το «SWIPE», εκτός από την αλλαγή, υποδηλώνει και την ταχύτητα με την οποία αυτή έρχεται. Στο πνεύμα αυτό, θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να μάθουμε νέα πράγματα, καθώς και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε όσα ήδη ξέρουμε.

* Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει after party στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες:
2019.tedxuniversityofpiraeus.com