ΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ “ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ”

1531

Το Εργαστήριο B-WiSE του ΑΙΤ αναζητεί έναν ερευνητή πλήρους απασχόλησης για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες που αναφέρονται ανωτέρω.

Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να είναι ειδικός στο αντικείμενο του σχεδιασμού αναλογικών και ψηφιακών εξαρτημάτων και μικροκυματικών διατάξεων, με στόχο τη σχεδίαση κυκλωμάτων ελέγχου και δικτύων τροφοδοσίας για νέα συστήματα πολλαπλών κεραιών. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τεχνικές για έλεγχο φορτίων (load control), διακοπτικές διατάξεις (switching networks) και δίκτυα τροφοδοσίας (feeding networks) για αναλογικές, ψηφιακές ή υβριδικές συστοιχίες κεραιών, μεταξύ άλλων.

Η εξοικείωση με λογισμικό CAD για σχεδίαση τυπωμένων πλακετών είναι επιθυμητή.

Βασική κατανόηση των ασύρματων συστημάτων τηλεπικοινωνιών καθώς και της μοντελοποίησης διάδοσης καναλιών σε ραδιοσυχνότητες (μέχρι και χιλιοστομετρικές) θεωρείται προσόν αλλά όχι προαπαιτούμενο.

Ο υποψήφιος θα πρέπει είτε να είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου Ειδίκευσης είτε να έχει αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία στις ανωτέρω ερευνητικές περιοχές.

Προσφέρεται ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, αντίστοιχο των προσόντων του υποψηφίου.

 

Ημερομηνία πρόσληψης: Άμεσα

Πλήρους Απασχόλησης

Αιτήσεις ανοικτές

 

Επικοινωνία:

Dr. Κωνσταντίνος Παπαδιάς

Head, Broadband Wireless & Sensor Networks (B-WiSE) Research Group

cpap@ait.gr

AIT –  www.ait.gr