ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (MASTER ) ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2018 – 2019

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France, έχει καθιερώσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας  που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους Ελληνικών πανεπιστημίων για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία.

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών της Γαλλικής Κυβέρνησης για:

  • Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μaster σε γαλλικό Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου
      • Οι υποτροφίες αυτές, διάρκειας 10 μηνών, περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, εφάπαξ επίδομα σπουδών και πολλά άλλα προνόμια.
  • Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Master σε γαλλικές Ανώτατες Σχολές Μηχανικών ή Business Schools – Εταίρους

Οι επιλεχθέντες επωφελούνται από μια υποτροφία για την κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS) διάρκειας 10 μηνών και τα συναφή προνόμια.

Οι Σχολές μηχανικών EURECOM, École des Ponts ParisTech, και Σχολές διοίκησης επιχειρήσεων  EDHEC, IÉSEG και Montpellier Business School προσφέρουν μείωση στα δίδακτρα του Master 2.

Το INRIA (κέντρο ερευνών στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών) προσφέρει 2 υποτροφίες με επίδομα σπουδών για ένα Master στην πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.

Η HEC Paris συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα και προσφέρει μια υποτροφία με μηνιαία τροφεία για ένα φοιτητή ο οποίος θα εισαχθεί σε ένα Master (dual degree programs σε συνεργασία με άλλα Ιδρύματα ή MSc, MS ενός έτους)

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες αυτές ορίζεται η 15η Μαΐου 2018.


Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος:

http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-de-master-2-el