Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί από το 2009, ένα πρόγραμμα ετήσιων Διεθνών Θερινών Σχολείων με διοργανωτή το Computable and Experimental Economics Laboratory (CEEL) του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών (Department of Economics), του Πανεπιστημίου του Τρέντο στην Ιταλία, με τίτλο ‘CEEL program in Adaptive Economic Dynamics’. Τα εν λόγω θερινά σχολεία απευθύνονται σε υποψηφίους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επιστήμονες.

Συνημμένως θα βρείτε πληροφορίες για το 19ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο Macroeconomics after the Financial Crisis: Looking Ahead, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου 2018 στο Trento. Επικεφαλής του φετινού Σχολείου είναι οι καθηγητές Axel Leijonhufvud (UCLA), Martin Guzman (Columbia University) και Daniel Heyman (Buenos Aires University). Μεταξύ των εισηγητών είναι οι Jonathan Ostry (IMF), Dorothee Rouzet (OECD), Alp Simsek (MIT), Richard Koo (Nomura Institute, Japan), Marcus Miller (University of Warwick) κ.ά.

Κάθε χρόνο, εξασφαλίζεται η παραχώρηση 2 θέσεων σε Έλληνες διδακτορικούς / μεταδιδακτορικούς / νέους ερευνητές για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια αξιολόγησης που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές, οι οποίοι είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιοι για την επιλογή των υποψηφίων. Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος καλύπτει πλήρως τα κόστη διαμονής και διατροφής για τις 2 εβδομάδες που διαρκεί το Θερινό Σχολείο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Απριλίου 2018.

Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο http://event.unitn.it/aed-summerschool2018.


SC PROG_2018web