ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ιωάννου Μεταξα & Βασ. Παύλου

15236, Πεντέλη

Ημερομηνία : 15/01/2018

Αρ. Πρωτ.: 35, 15/01/2018

 

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η  Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

 

Θέμα:     Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απασχόληση συνεργατών στο πλαίσιο αναγκών του έργου Sentinels Rolling Archive Operations που υλοποιείται από το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

 

Σχετ.:      Το απόσπασμα πρακτικού της 1130ης Συνεδρίασης της 26ης Οκτωβρίου 2017 με θέμα «Έγκριση προκήρυξης θέσεων ειδικών σε θέματα remote sensing για τις ανάγκες τηλεπισκόπησης και πληροφορικής, στα πλαίσια των ερευνητικών έργων GEO CRADLE, RECAP, MARINE EO, NEXTGEOSS, EMS, EXCELSIOR, EOPEN, EFFIS και Sentinels Rolling Archive Products User Access, Operations, Maintenance and Evolutions, όπως προβλέπεται στα τεχνικά δελτία των έργων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου με Ε.Υ. τον Ερευνητή Α΄ΙΑΑΔΕΤ , Χ. Κοντοέ (Έγγραφο αριθ. πρωτ. 2844/20-10-2017)».

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Sentinels Rolling Archive User Access, Operations, Maintenance and Evolutions που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων για ειδικούς επιστήμονες θετικής κατεύθυνσης με εξειδίκευση στην πληροφορική, σύμφωνα με την παρακάτω προκήρυξη, στην οποία περιγράφεται το αντικείμενο των θέσεων.

 

ΑΠΟΔΟΧΕΣ : Κυμαινόμενες αναλόγως των προσόντων που ανταποκρίνεται στο επίπεδο του κάθε υποψηφίου.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ: Τα βιογραφικά θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν αναγραφόμενο τον κωδικό της θέσης για την οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον και να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, Δρ. Χαράλαμπο Κοντοέ στην ηλεκτρονική διεύθυνση kontoes@noa.gr  και στην κα Ίλια Κανταρτζή (ikantartzi@noa.gr). Η πρόσληψη υποψηφίων θα γίνεται με την πάροδο του χρόνου αναλόγως των τρεχουσών αναγκών του έργου. Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνέντευξης του υποψηφίου με τον ΕΥ του έργου και με απαραίτητη την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος δηλώνει πλήρως διαθέσιμος την χρονική στιγμή που οι ανάγκες του έργου το απαιτήσουν. Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη με την σειρά που θα λάβουν κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών τους.

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ : Oι υποψήφιοι αναμένεται να υποβάλουν αναλυτικό βιογραφικό maximum έως 5 σελίδες.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα βιογραφικά τους το αργότερο έως τις 15/02/2018 (καταληκτική ημερομηνία).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ – ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:

Διαχείριση, λειτουργία και παρακολούθηση της απόκρισης του διαδικτυακού κόμβου λήψης και διαμεταγωγής δεδομένων των δορυφορικών συστημάτων Sentinels. (ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ: GRHUB002)

 

Αντικείμενο προκήρυξης:

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τεχνολογίες αιχμής στη Δορυφορική Παρατήρηση της Γης και έχει καταφέρει να τοποθετηθεί ανάμεσα σε παραδοσιακά Ευρωπαϊκά ιδρύματα και φορείς του χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο το Κέντρο διαχειρίζεται μια σειρά από Ευρωπαϊκά έργα χρηματοδότησης και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σταθερή ομάδα τριάντα περίπου επιστημόνων.

Πρόσφατα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εμπιστεύτηκε στο ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ την λειτουργία του International Hub για τη διαμεταγωγή δορυφορικών δεδομένων Sentinels στην παγκόσμια κοινότητα χρηστών. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του φορέα βρίσκεται η επιχειρησιακή υποστήριξη του κόμβου αυτού, ο εντοπισμός και διόρθωση τεχνικών προβλημάτων για την απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας 24/7, η σύνταξη τεχνικών αναφορών για την δικτυακή και λειτουργική απόδοση του κόμβου, και η εξυπηρέτηση των χρηστών αυτού.

 

Απαραίτητα προσόντα:

  • Πτυχιούχος πανεπιστημιακής (ΑΕΙ) ή τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕΙ), τμήματος Πληροφορικής ή παρεμφερούς πτυχίου. Εάν δεν υπάρχει πτυχίο, βεβαιωμένη γνώση χρήσης συστημάτων Η/Υ & Πληροφορικής.
  • Εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση Linux Servers (Debian, Ubuntu, CentOS & Red Hat).
  • Δυνατότητα καλής λειτουργίας των συστημάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, φροντίζοντας για την αναβάθμιση και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
  • Άριστη γνώση χρήσης του Linux Command Line Interface (CLI).
  • Άριστη γνώση τουλάχιστον μίας γλώσσας scripting (π.χ. Python, Bash)
  • Εμπειρία στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση virtualization τεχνολογιών (virtual machines, KVM hypervisors, κλπ).
  • Εμπειρία στην χρήση προγραμμάτων παρακολούθησης σφαλμάτων (bug and issue tracking), όπως για παράδειγμα το Jira.
  • Άριστη γνώση στην εγκατάσταση , παραμετροποίηση και διαχείριση Web servers.
  • Προχωρημένες γνώσεις στη διαχείριση Βάσεων Δεδομένων (π.χ. HSQLDB, InfluxDB, MySQL, PostgreSQL).
  • Πολύ καλές γνώσεις σε ζητήματα ασφαλείας (firewall rules, tracking user activity, security checks)
  • Εμπειρία στη χρήση τεχνολογιών παρακολούθησης υπηρεσιών και υποδομής (π.χ. ELK, Munin, Splunk, NewRelic κλπ).
  • Άριστη γνώση στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση λογισμικών για τη λειτουργία web services. (π.χ. Apache, Tomcat, Nginx, Haproxy)
  • Τήρηση επικαιροποιημένων αντιγράφων ασφαλείας συστημάτων και αρχείων.
  • Εμπειρία στη χρήση Version Control Systems (π.χ. git, mercurial)
  • Βασικές γνώσεις δικτύου και δικτυακών πρωτοκόλλων (TCP/IP, UDP, HTTP, FTP, VRRP)
  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Προαιρετικά προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:

  • Πιστοποιήσεις στη διαχείριση δικτύων, βάσεων δεδομένων, servers.
  • Δεξιότητες στον προγραμματισμό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες γλώσσες προγραμματισμού: C, C++, Java, Python, PHP, JavaScript, SQL.
  • Εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση υπηρεσιών υψηλής διαθεσιμότητας
  • Γνώσεις σε τεχνολογίες διαχείρισης ρυθμίσεων και αυτοματοποίησης διαδικασιών (π.χ. Puppet, Fabric)
  • Εμπειρία στη χρήση web APIs τύπου OData ή/και OpenSearch