Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται ταχύτατα, η καινοτομία και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής νοοτροπίας στους νέους είναι αναγκαία ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία όπως την έχουν φανταστεί.
Δεξιότητες όπως το να παίρνεις πρωτοβουλίες, να αναλαμβάνεις ρίσκα, να αφοσιώνεσαι στους στόχους σου και να σκέφτεσαι δημιουργικά, είναι απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλίσεις ένα ανταγωνιστικό προφίλ στην αγορά εργασίας.
Το Global Entrepreneur, απαντώντας σε αυτές τις ανάγκες, δίνει τη δυνατότητα σε νέους 18-30 ετών να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε startup επιχειρήσεις του εξωτερικού, στους τομείς Business Administration, Information Technology, Marketing & Sales.
Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε ένα διεθνές περιβάλλον που τους παρέχει τα ερεθίσματα που θα τους δημιουργήσουν καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο σκέψης, δίνοντας τους έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.
Μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας, κάθε νέος έχει πρόσβαση σε χιλιάδες θέσεις πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξει αυτή που ταιριάζει στο προφίλ του. Κάθε συμμετέχοντας έχει τη υποστήριξη της AIESEC σε όλη τη διάρκεια της εμπειρίας του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι ασφαλής και αναπτυξιακή, καθώς επίσης παρέχονται σεμινάρια προετοιμασίας και ένταξης στο νέο περιβάλλον.
Μέσα σε μόλις 2 χρόνια, το Global Entrepreneur έχει χαρίσει σε πάνω από 2.300 νέους την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία πρακτικής άσκησης σε startups του εξωτερικού, καθώς επίσης πολλές επιχειρήσεις στηρίζουν το πρόγραμμα μέσω υποτροφιών προκειμένου να ενισχύσουν τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς σε συνεργασία με την AIESEC του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δίνει την δυνατότητα σε 5 νέους να συμμετάσχουν δωρεάν στο Global Entrepreneur αυτό τον χειμώνα!
Λίγα λόγια για τη συνεργασία:
«Σε μια δύσκολη περίοδο για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι νέοι δε λαμβάνουν την απαιτούμενη ενθάρρυνση να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Αντίθετα η περιρρέουσα ανησυχία για το μέλλον τείνει να τους αποτρέπει να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο. Κόντρα στο ευρύτερο πνεύμα των καιρών η AIESEC, μέσα από την εκδήλωση “StartUp Your Life”, προσπάθησε να προσφέρει μια εναλλακτική και πιο αισιόδοξη οπτική στους νέους στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να τολμάμε και να μη μας τρομάζουν οι δυσκολίες, αν θέλουμε να πετύχουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελέσαμε κι εμείς μέρος αυτής της προσπάθειας, γιατί σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες με όνειρα για το μέλλον και να τους δείξουμε πώς η Bayer στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές τους»
Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Βayer Ελλάς

Στο ακόλουθο link περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό για τις 5 υποτροφίες: bit.ly/StartUpYourLifeFund
Κάνε την αίτηση σου εδώ
: bit.ly/suylinterview