Η Ελβετική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι χορηγεί υποτροφίες σε ξένους φοιτητές που ενδιαφέρονται για σπουδές στην Ελβετία για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Οι υποτροφίες αφορούν νέους ερευνητές, κατόχους πτυχίου, οι οποίοι επιθυμούν να διεξαγάγουν έρευνα σε Πολυτεχνικές Σχολές καθώς και σε Σχολές Καλών Τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μουσικής.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τη μέθοδο της δεξαμενής (pool). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα σε 3 (τρία) αντίγραφα. Ο πλήρης φάκελος θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην Πρεσβεία έως τις 31 Οκτωβρίου 2012. 


Σημειώνεται ότι καμία υποψηφιότητα κατοίκου Ελβετίας δεν θα γίνει δεκτή εκτός από εκείνες που αφορούν Καλλιτεχνικές Σπουδές.

Το όριο ηλικίας είναι 35 έτη (ημερομηνία γέννησης 1η Ιανουαρίου 1978). 


Πριν από την κατάθεση της υποψηφιότητάς τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με έναν καθηγητή ή με τη Διεύθυνση της Σχολής στην οποία επιθυμούν να φοιτήσουν με υποτροφία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι είναι δυνατή η πραγματοποίηση της έρευνας που επιθυμούν να διεξαγάγουν. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για τις ανωτέρω υποτροφίες απευθείας στην Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα (Ιασσίου 2, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210-723 03 64/65/66) ή/και στην ιστοσελίδα http://www.eda.admin.ch/eda/en/home/reps/eur/vgrc/embath/schogr.html 

πηγή: (www.diorismos.gr)