Think Tank-Chance For Youth: Youth Seminar

558

Τύπος: Youth Seminar

Τίτλος: Think Tank-Chance For Youth: Youth Seminar

Ποιοι: 5 άτομα 18 έως 30 ετών

Που: Αθήνα

Πότε: 9-17/02/2024

 

🔷Θα ήθελες να πάρεις μέρος στο νέο Youth Seminar με συμμετέχοντες από την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελλάδα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεων με κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός Youth Strategy;

🔷Ο όρος “Youth Strategy” (Στρατηγική για τη Νεολαία) αναφέρεται συνήθως σε σχέδια, πολιτικές ή πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την υποστήριξη και ενίσχυση των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ευκαιριών των νέων. Ο στόχος είναι συνήθως να προωθηθεί η ενεργός συμμετοχή των νέων στην κοινωνία, να υποστηριχθεί η εκπαίδευσή τους, να προωθηθεί η απασχόλησή τους.

🔷Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Νεολαία (European Youth Strategy):  πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο την υποστήριξη και την προώθηση των αναγκών και των δικαιωμάτων των νέων στην Ευρώπη. Το European Youth Strategy εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς δράσης, γύρω από τις τρεις λέξεις: Engage, Connect, Empower, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει τη συνδυασμένη εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς.

🔷Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, να συμμετέχουν σε workshops και να εμβαθύνουν στην τεχνική του brainstorming. Επιπλέον, θα πάρουν μέρος σε ξεναγήσεις και επισκέψεις που κύριο άξονα θα έχουν την έννοια της δημοκρατίας. Αν θα ήθελες να βρεθείς με άλλους νέους και να συζητήσετε για το μέλλον και τις κοινές ανησυχίες σας αλλά και να συνεργαστείτε για ένα κοινό σκοπό τότε μην χάσεις την ευκαιρία!

More Info