Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ L’ORÉAL-UNESCO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2024, ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

97

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

L’ORÉAL-UNESCO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2024, ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Για 13η φορά ο θεσμός που στηρίζει τις νέες γυναίκες επιστήμονες, προκηρύσσει 3 βραβεία Επιστημονικής Έρευνας συνολικής αξίας 30.000€ 

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2024 – Με εφαλτήριο την άποψη ότι «ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες», η L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τα 13α Ελληνικά Βραβεία. Για ακόμα μια φορά, το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να αναδείξει 3 γυναίκες επιστήμονες, οι οποίες διακρίνονται για το έργο τους στους τομείς των Βιοεπιστημών, των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο της επιστημονικής γνώσης και μέσω της έρευνάς τους επηρεάζουν θετικά τον κλάδο στον οποίο σταδιοδρομούν. Ως ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης του σπουδαίου έργου τους, σε κάθε γυναίκα επιστήμονα που θα διακριθεί, θα δοθεί το βραβείο των 10.000€.

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO, εντάσσονται στο Διεθνές Πρόγραμμα L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σπουδαίας προσπάθειας που καταβάλλεται σε όλο τον κόσμο, να περιοριστεί η αντίληψη ότι ο χώρος της επιστημονικής έρευνας αποτελεί πεδίο στο οποίο διακρίνονται κυρίως άνδρες. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το 33,3% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες και μόνο το 11% αυτών καταλαμβάνουν ανώτατες ακαδημαϊκές θέσεις στην Ευρώπη, το Πρόγραμμα αναζητά επιστήμονες και ερευνήτριες, οι οποίες μέσω των ανακαλύψεών τους αλλάζουν πραγματικά τον κόσμο και αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές γυναικών, οι οποίες εμπνέονται προκειμένου να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Από την έναρξη του Προγράμματος L’ORÉAL-UNESCO έχουν διακριθεί 4.100 γυναίκες επιστήμονες σε 118 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο νικήτριες του Διεθνούς Βραβείου έλαβαν Βραβείο Νόμπελ το 2023. Συγκεκριμένα, η Καθηγήτρια Katalin Karikó, νικήτρια L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη το 2022, τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και η Καθηγήτρια Anne L’Huillier, νικήτρια του Διεθνούς Βραβείου L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη το 2011, τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ Φυσικής.

Μέσα από τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται οι νέες Ελληνίδες επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους και να αναδείξουν την αξία του επιστημονικού τους πεδίου στον τόπο τους.

L’ORÉAL-UNESCO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2024

Για το σύνδεσμο υποβολής συμμετοχής πατήστε εδώ.