European Youth Event σε local edition σε Γερμανία και Ιταλία!

117

Φέτος το European Youth Event σε local edition σε Γερμανία και Ιταλία!

Η αγαπημένη και δημοφιλή ευρωπαϊκή εκδήλωση για τους νέους φέτος ταξιδεύει εκτός έδρας και μαζί με το EUphoria Youth Lab συμμετέχουμε στο Βερολίνο της Γερμανίας  και στο Φορλί της Ιταλίας!

1.Local EYE Berlin 2024

Που; Βερολίνο/Γερμανία

Πότε; 18-21.04.2024

Ποιοι; 10 άτομα 18-30 ετών.

Περιγραφή:

Κύριος στόχος του ΕΥΕ Berlin είναι οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να βιώσουν την Ευρώπη από κοινού, να συνεργαστούν και ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον. Καθώς οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2024 πλησιάζουν, είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί στους νέους Ευρωπαίους η ευκαιρία να συνδεθούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και μεταξύ τους. Η τριήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες στο Βερολίνο  και θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που θα αναδεικνύει το πλούσιο τοπίο της νεολαίας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλη την Ευρώπη.

  1. Local EYE Forli 2024

Που: Forli, Ιταλία

Πότε; 17-19.05.2024

Ποιοι; 10 άτομα 18-30 ετών.

Περιγραφή:

Το EYE Forlì διοργανώνεται από το Punto Europa του Alma Mater Studiorum – Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους, Ιταλούς και Ευρωπαίους, ηλικίας 16 έως 30 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν άλλους νέους, να εμπνευστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ιδέες με εμπειρογνώμονες, ακτιβιστές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το μέλλον της Ευρώπης, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την εμπλοκή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι συμμετέχοντες μπορούν να πειραματιστούν με συζητήσεις, εργαστήρια και συναντήσεις, συνεργαζόμενοι με άλλους νέους από όλη την Ιταλία και την Ευρώπη.

Όροι Συμμετοχής:

  1. Η συμμετοχή στο Local EYE Berlin ή στο Local EYE Forli είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και δεν επιδοτείται από κάποιο πρόγραμμα ή φορέα.
  2. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει σε ένα ή και στα δυο Local ΕΥΕ 2024.
  3. Ο συμμετέχων/ουσα που θα επιλεχθεί, καλείται να καταβάλει στο EUphoria Youth Lab το αντίστοιχο ποσό συμμετοχής και να καλύψει όλα τα επιπλέον έξοδα του (ταξιδιωτικά, διατροφής κτλ) με όποιο τρόπο επιθυμεί.
  4. Το ποσό συμμετοχής για το ΕΥΕ Belin είναι 250 ευρώ και περιλαμβάνει την διαμονή σε εξάκλινο δωμάτιο σε κεντρικό ξενώνα του Βερολίνου για τρία βράδια (18,19 και 20.04). Το ποσό συμμετοχής για το ΕΥΕ Forli είναι 300 ευρώ και περιλαμβάνει την διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο σε κεντρικό ξενώνα στο Forli για τρία βράδια (17,18 και 19.05).
  5. Όλες οι αποστολές περιλαμβάνουν την συνοδεία αρχηγού της αποστολής από το Euphoria Youth Lab καθώς και την οnline προετοιμασία πριν το ταξίδι.

Για να γίνεις μέλος της αποστολής του EUphoria:

1) Ελέγχεις τις ημερομηνίες του προγράμματος και ότι μπορείς να ταξιδέψεις εκείνη την περίοδο στο Βερολίνο στις 18-20 Απριλίου 2024 ή στο Φορλί 17-19 Μαΐου 2024.

2)  Συμπληρώνεις την αίτηση σου ΕΔΩ, στην οποία μας αναφέρεις το κίνητρο συμμετοχής σου. Θα ληφθεί υπόψη για την επιλογή σου αν προέρχεσαι από κάποια ακριτική περιοχή της Ελλάδας ή από κάποιο νησί.

3) Εφόσον περάσεις το δεύτερο στάδιο, θα κληθείς για συνέντευξη από τον/την project manager του Euphoria Youth Lab.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο euphoria.participants@gmail.com