READY FOR WORK #8 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

113

ο Ready for Work, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του Women On Top, ανακοινώνει τον 8ο κύκλο του! Με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, θα εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας.

Σε ενδιαφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυκλική οικονομία, τα εναλλακτικά καύσιμα, και αναζητάς την πρώτη ή την επόμενή σου εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας; Χρειάζεσαι καθοδήγηση και υποστήριξη για να μπεις δυναμικά στην αγορά εργασίας; Τότε το πρόγραμμα Ready for Work @ Engineering είναι για σένα!


Βήμα 1ο: Επιμόρφωση

Από την 1η έως και την 4η Απριλίου, 30 νέες γυναίκες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Mέσα από μια μοναδική εμπειρία ενδυνάμωσης και δικτύωσης, θα γίνουν μέλη μιας κοινότητας με αντίστοιχες φιλοδοξίες και προβληματισμούς. Τα εφόδια που θα αποκομίσουν θα τις βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα επαγγελματικά τους όνειρα και να διεκδικήσουν την πορεία που ονειρεύονται στον τομέα της Ενέργειας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00, και οι θεματικές τους θα περιλαμβάνουν:

 • Στρατηγικές αναζήτησης εργασίας
 • Σύνταξη βιογραφικού & cover letter
 • Πώς να ξεχωρίσεις σε κάθε επαγγελματική συνέντευξη
 • Πώς να ανακαλύψεις τις αξίες και το επαγγελματικό σου όραμα
 • Πώς να καταφέρεις να μαθαίνεις στη δουλειά (Growth mindset)
 • Επαγγελματική συμπεριφορά και γραπτή επικοινωνία
 • Πώς να συνεργάζεσαι αρμονικά και να γίνεσαι απαραίτητο μέλος της ομάδας
 • Πώς να λύνεις όποιο (επαγγελματικό) πρόβλημα συναντάς
 • Πώς θα εφαρμόσεις πέρα από το IQ, τη συναισθηματική (EQ), την κοινωνική (SQ) και τη νοημοσύνη της προσαρμοστικότητας (AQ) στην επαγγελματική σου καθημερινότητα
 • Βήματα προς την υιοθέτηση μιας πιο βιώσιμης κουλτούρας & καθημερινότητας

Βήμα 2ο: Mentoring

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες, η κάθε μέντορας θα μοιραστεί με τη mentee εμπειρίες και γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δικής της επαγγελματικής πορείας, βοηθώντας την έτσι να ξεκαθαρίσει στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική της εξέλιξη. Στο τέλος του προγράμματος θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.


Field Trip:

Οι γυναίκες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στις 5 Μαρτίου, να έρθουν σε επαφή με το πεδίο αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους από κοντά, πριν την έναρξη του προγράμματος.

* Για όσες μένουν εκτός Αθηνών, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το πρόγραμμα.


Αυτός ο κύκλος του Ready for Work είναι για σένα αν:

 • Έχεις μόλις τελειώσει ή πλησιάζεις να τελειώσεις σπουδές Μηχανικής και θες να προετοιμαστείς για την αναζήτηση εργασίας.
 • Ψάχνεις εδώ και καιρό την πρώτη ή τη δεύτερή σου δουλειά αλλά δεν έχεις καταφέρει να βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί.
 • Εργάζεσαι σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών σου και ανυπομονείς να βρεις κάτι που θα σε γεμίζει.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25/2

Ready for Work #8 | Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας για τον χώρο της Ενέργειας

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.