Πρεμιέρα για τον 6ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT από το ΞΕΕ

289

Πρεμιέρα για τον 6ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT από το ΞΕΕ

Ποιες είναι οι νέες ομάδες;

Τις νέες startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024), υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, ο επιταχυντής του ΞΕΕ CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator την περασμένη Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 6ου κύκλου, σε ένα ξεχωριστό δια ζώσης “Welcoming Event”,  πρώτος καλωσόρισε τις startups επί σκηνής ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζοντας ότι : «Στην διάρκεια των 4 χρόνων λειτουργίας του επιταχυντή έχουμε τη χαρά να δούμε σημαντικά νούμερα ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων startup ομάδων και των επιτευγμάτων τους σε σχέση με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ραγδαία ανάπτυξη δικτύου συνεργατών και πελατολόγιου τους αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ CapsuleT και φορέων του ευρύτερου οικοσυστήματος του τουρισμού και της καινοτομίας. Βλέπουμε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται μια ζωντανή και δυναμική κοινότητα, η οποία αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων ανθρώπων της χώρας, την καινοτόμα σκέψη και τη στενή συνεργασία μέσα από συνέργειες μεταξύ startup οικοσυστήματος, ξενοδόχων, τουριστικών εκπροσώπων, τοπικών ενώσεων. Εξαιρετικά επίκαιρο παράδειγμα ήταν η κινητοποίηση της νικήτριας εταιρίας του 2023 του CapsuleΤ,  Deliverback για την συνεργασία της με το ΞΕΕ και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για την επιστροφή αποσκευών στους μεμονωμένους τουρίστες οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το νησί. –  και κρατικών φορέων όπως το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ». Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και όλους τους χορηγούς, μέντορες και υποστηρικτές καθώς και την Κριτική Επιτροπή του νέου κύκλου για την ουσιαστική προσφορά τους.

Την σκυτάλη πήρε η Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, όπου απευθυνόμενη στο κοινό ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες του επιταχυντή, αλλά και τις παλαιότερες startup ομάδες οι οποίες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και δήλωσε πως : «O CapsuleT δεν έχει απλά στόχο να ολοκληρώνει κύκλους και διαγωνισμούς και να προχωρά στο επόμενο πρόγραμμα, έχει κύριο σκοπό να χτίζει μια δυναμική συνεργατική κοινότητα όπου startups, ξενοδόχοι, επαγγελματίες τουρισμού και φορείς του τουριστικού και επιχειρηματικού χώρου να συμπορεύονται, να συζητούν και να συνεργάζονται μαζί για νέες λύσεις και δρόμους εξέλιξης. Παράλληλα, και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια μέσω τόσο των συμμετοχών μας σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις τουριστικών εκθέσεων όπως η WTM London, Fitur Madrid και ITB Berlin όσο και οι συνεργασίες με φορείς και δίκτυα του εξωτερικού, θα μας οδηγήσουν στον μεγαλύτερο στόχο μας, στην αναγνώριση της χώρας μας ως ένα hub καινοτόμων λύσεων για τον κλάδο μας».

Μετά τις εισηγήσεις, τον λόγο πήραν οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά την επιχειρηματική τους πρόταση στα μέλη της κοινότητας του CapsuleT που βρίσκονταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν, φυσικά, η γνωριμία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπροσώπους της πολιτείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντορες & κριτές του προγράμματος, στρατηγικούς συνεργάτες & χορηγούς του επιταχυντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος τουρισμού, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, διασαφηνίζοντας παράλληλα το περιεχόμενο του 5μηνου προγράμματος.

Ποιες είναι οι νέες ομάδες;

Ειδικότερα οι ομάδες που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο επιτάχυνσης είναι οι ακόλουθες:

 

– 4Power ECO
– ASKLEPIEIA HEALTH CLUSTER SA
– Axiom Group S.M.P.C. – Travelr
– BOOZEmeAPP
– Greece no limits
– HostBot
– Mystery Pot

Διαβάστε περισσότερα για τις συμμετέχουσες ομάδες & το πλούσιο περιεχόμενο του προγράμματος εδώ.