Hi-Drive 1st Summer School

170

Hi-Drive

Οι τεχνολογίες που κάνουν την αυτόνομη οδήγηση πραγματικότητα στο 1o International Summer School του Ηi-Drive: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Διοργανώνει το ΕΠΙΣΕΥ στο Πόρτο Χέλι

International Summer School με θέμα την Αυτόνομη Οδήγηση διοργανώνει η ερευνητική ομάδα I-Sense Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο Πόρτο Χέλι, τον Σεπτέμβριο (6 και 7 Σεπτεμβρίου) και στο πλαίσιο του εμβληματικού ευρωπαϊκού έργου Hi-Drive.

Με θέμα ‘Driving towards the deployment of Higher Automation’, το 1ο International Summer School του Hi-Drive απευθύνεται σε νέους ερευνητές, φοιτητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, που οραματίζονται το μέλλον της κινητικότητας και υπόσχεται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που εκτείνεται σε δύο ημέρες με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε εξειδικευμένες θεματικές της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Στο Hi-Drive, 53 εταίροι, σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ερευνητικοί φορείς και εταιρείες ανά την Ευρώπη, συνεργάζονται με σκοπό να προωθήσουν την αυτοματοποιημένη οδήγηση (Automated Driving – AD) σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού.

Στο 1ο International Summer School του Ηi-Drive, η κοινοπραξία προσκαλεί ερευνητές και μηχανικούς ανά τον κόσμο να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των αυτόνομων οχημάτων, αλλά και σχετικά με τις εκτεταμένες δοκιμές αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης που ήδη πραγματοποιούνται σε κλειστές πίστες δοκιμών και ευρωπαϊκούς δρόμους. Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι του χώρου της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων στον κλάδο των ευφυών συστημάτων οδήγησης από όλη την Ευρώπη θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και πρόσφατες εργασίες σχετικές με πληθώρα τεχνικών θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα ασφάλειας, επεξεργασίας δεδομένων, συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης αυτοματοποιημένων οχημάτων και χρηστών του δρόμου.

Η ομάδα των συνεργαζόμενων εισηγητών έχει πλούσια ερευνητική εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, για την επιτυχία των στόχων του International Summer School, και είναι:

  • Christian Neurohr, Researcher at DLR, Systems Engineering for Future Mobility Institute – Germany
  • Lina Putze, Researcher at DLR, Systems Engineering for Future Mobility Institute – Germany
  • Jon Sadeghi, Senior Research Engineer at Five AI – UK
  • Georg Volk, Researcher at University of Tübingen, Dpt. of Computer Science, Embedded Systems – Germany
  • Marc-Michael Meinecke, Senior Researcher at Volkswagen – Germany
  • Felix Feng, Research Associate & Laboratory Manager at Imperial College London, Transport Systems and Logistics Laboratory,– UK
  • Claudio Ettore Casetti, Full Professor at Politecnico di Torino, Department of Control and Computer Engineering – Italy
  • Konstantinos Mattas, Joint Research Centre (JRC), European Commission Ispra (TBC)
  • Alan Winfield, Professor (retired) at Bristol Robotics Laboratory (UWE), Chair in IEEE Standards Working Group P7001, Transparency of Autonomous Systems – UK
  • Natasha Merat, Professor in the Institute for Transport Studies at The University of Leeds – UK (TBC)
  • Aria Etemad, Hi-Drive coordinator, Volkswagen Group Innovation – Germany
  • Angelos Amditis, Research & Development Director at ICCS/NTUA and Chairman of ERTICO – Greece

Η παρακολούθηση του προγράμματος των διαλέξεων είναι δωρεάν. Ωστόσο, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν χρειάζεται να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής που θα βρουν εδώ.

Hi-Drive_ΔΕΛΤΙΟ