“EUYouth4EUGoals”- CALL FOR PARTICIPANTS

404

O Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας- Startup Greece,  στο πλαίσιο του “EUYouth4EUGoals”, έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσκαλεί νέους ηλικίας 18 έως 25 να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, το Startup Greece Αναζητά τρεις νέους οι οποίοι πρόκειται να εκπροσωπήσουν τον οργανισμό κατά την υλοποίηση του έργου “EUYouth4EUGoals”. Οι τρεις νέοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε έντεκα εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες βασίζονται στους έντεκα στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία και πρόκειται να λάβουν μέρος σε έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Λιθουανία, Ρουμανία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα). Από τους τρεις νέες/νέους θα καταφέρουν τελικά να ξεχωρίσουν κατά την επιλογή των υποψηφίων, μια/ένας πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο του Young Leader Entrepreneur Ambassador του Startup Greece για την  διάρκεια των έντεκα μετακινήσεων. Κάθε μία από τις έντεκα μετακινήσεις πρόκειται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

26 έως 28 Ιουνίου 2023, Ρώμη, Ιταλία

20 έως 22 Ιουλίου 2023, Λιθουανία, Βίλνιους

12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2023, Ρουμανία, Βουκουρέστι

16 έως 18 Οκτωβρίου 2023, Λιθουανία, Βίλνιους

21 έως 23 Νοεμβρίου 2023, Ισπανία, Βαλένθια

17 έως 19 Ιανουαρίου 2024, Ρουμανία, Βουκουρέστι

26 έως 28 Μαρτίου 2024,  Ελλάδα, Τρίπολη

8 έως 10 Μαΐου 2024, Ισπανία, Βαλένθια

26 έως 28 Ιουνίου 2024, Βερολίνο, Γερμανία

10 έως 12 Ιουλίου 2024, Γερμανία, Βερολίνο

25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024, Ιταλία, Ρώμη

Οι μετακινήσεις, η διαμονή και η σίτιση, συγχρηματοδοτούνται από το έργο.

Το έργο “EUYouth4EUGoals” βασίζεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία η οποία επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης με γνώμονα τις λέξεις «Ενεργοποίηση, Σύνδεση, Ενίσχυση». Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη στρατηγική  και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη νεολαία. Για τον σκοπό αυτό, οι έντεκα εκπαιδευτικές δραστηριότητες του έργου σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τους έντεκα στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία. Οι έντεκα αυτοί στόχοι αντιπροσωπεύουν τις ανησυχίες των νέων και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην σύγχρονη εποχή.

Σύνδεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νεολαία

Ισότητα των φύλων

Κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς

Ενημέρωση και εποικοδομητικός διάλογος

Ψυχική υγεία και ευεξία

Προώθηση της αγροτικής νεολαίας 

Ποιοτική απασχόληση για όλους

Ποιοτική μάθηση

Χώρος και συμμετοχή για όλους

Βιώσιμη πράσινη Ευρώπη

Οργανώσεις νεολαίας και ευρωπαϊκά προγράμματα

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο στοχεύει να συμβάλει στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη της νεολαίας να συμμετέχει ενεργά και υπεύθυνα στην κοινωνία, και να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στις διαδικασίες λήψης κοινωνικών και πολιτικών αποφάσεων, ενισχύοντας έτσι τη δημοκρατική συμμετοχή και κοινότητα. Το έργο επιθυμεί να αναπτύξει ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον όπου η νεολαία θα έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μέσω συζητήσεων και εποικοδομητικών δραστηριοτήτων πάνω σε ζητήματα που την απασχολούν και την αφορούν στενά, όπως σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, κοινωνικές ανισότητες, την  ποιοτική εκπαίδευση και απασχόλησή της. Το έργο επιθυμεί ακόμα να απευθυνθεί στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νεολαία έπειτα από την κρίση του Covid-19 η οποία επηρέασε σημαντικά την καθημερινότητα και το μέλλον της.

Το Startup Greece καλεί νέους/νέες ηλικίες 18 έως 25 να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο “EUYouth4EUGoals” και να διεκδικήσουν μία από τις τρεις θέσεις εκπροσώπησής του.

Εάν είσαι λοιπόν νέος/νεα, ηλικίας από 18 έως 25, και επιθυμείς να εκπροσωπήσεις το Startup Greece στο έργο “EUYouth4EUGoals”, δήλωσε συμμετοχή εδώ μέχρι 26/05/2023.