ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΚΤΟΞΕΥΩ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ: ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

386
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΚΤΟΞΕΥΩ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ: ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Έναρξη – 27-04-2023 10:00

Λήξη – 27-04-2023 11:30

Τοποθεσία – ΖΕΑΣ 80-82

Αριθμός Συμμετεχόντων – 20

 

10/04/2023 10:48 μμ.

Σύντομη περιγραφή- εξ αποστάσεως σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης:

«Εκτοξεύω τις δεξιότητές μου: Συνδέομαι με την αγορά εργασίας»

Το εξ αποστάσεως διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο «Εκτοξεύω τις δεξιότητές μου-Συνδέομαι με την αγορά εργασίας», διάρκειας 90’, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/04/2023, 10.00-11.30 π.μ. δια ζώσης στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Ζέας 80-82, 6ος Όροφος). Το σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση και ενδυνάμωση των επωφελουμένων φοιτητών/ -τριών σχετικά με μεθόδους και διαδικασίες αποτελεσματικής προώθησης των προσωπικών, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών χαρακτηριστικών και των δεξιοτήτων τους (cv, συνοδευτική επιστολή, συνέντευξη επιλογής) στην αγορά εργασίας αλλά και στις σπουδές (λ.χ. αναζήτηση μεταπτυχιακού).

Τα μέσα και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή του webinar περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό υλικό με παρουσίαση σε μορφή Powerpoint, το οποίο θα διαμοιραστεί στους/στις συμμετέχοντες/-χουσες μέσω share screen, στοχευμένες ερωτήσεις και διάλογο, εικονική συνέντευξη επιλογής (mock interview) μέσω παιχνιδιού ρόλων (role playing) και επεξεργασία μελέτης περίπτωσης (case study), η οποία επίσης, θα κοινοποιηθεί στους/στις συμμετέχοντες/-χουσες μέσω share screen. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων/-χουσών θα είναι δέκα (10) άτομα. Θα τηρηθεί σειρά εγγραφής.

Αναμένεται μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/-χουσες να έχουν:

  • Κατανοήσει τις τεχνικές που μπορούν να αξιοποιήσουν για να παρουσιάζουν με ελκυστικό και περιεκτικό τρόπο τα κύρια εκπαιδευτικά, επαγγελματικά και προσωπικά τους χαρακτηριστικά, τις δεξιότητες και τα δυνατά τους σημεία στην αγορά εργασίας.
  • αποκτήσει δεξιότητες ανάδειξης ήπιων (soft skills) και σκληρών δεξιοτήτων (hard skills) μέσω του CV και της συνοδευτικής επιστολής.
  • εξασκηθεί, μέσω παιχνιδιού ρόλων (role playing) σε ενδεικτικά στυλ ερωτήσεων εργοδοτών/ υπευθύνων επιλογής κ.λπ. και κατάλληλων απαντήσεων κατά τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης για θέση εργασίας (ή επιλογή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, υποτροφία κ.ο.κ.).

Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ