European Youth Event -EYE2023

207

Ο οργανισμός Euphoria και αυτή τη χρονιά θα συμμετάσχει στο European Youth Event -EYE2023!

Πού; Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο/Γαλλία

Πόσοι; 10 αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις για άτομα 18-30 ετών

Ημέρες ταξιδιού: 07-10/6/2023 ή 08-11/6/2023

Ημέρες εκδήλωσης: 9 και 10/06/2023

Προθεσμία: 12/04/2023

Διαμονή: Ibis Styles Strasbourg Stade de la Meinau σε δίκλινο δωμάτιο

Κάθε δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη νεολαία συγκεντρώνει χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής, για να μοιραστούν και να διαμορφώσουν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους να συναντηθούν και να εμπνευστούν μεταξύ τους αλλά και να συνομιλήσουν με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ακριβώς στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μετά την συνδιάσκεψη, οι ιδέες, οι ανησυχίες και οι ελπίδες των νέων παρουσιάζονται σε μια έκθεση που διανέμεται σε όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ορισμένοι συμμετέχοντες θα μπορέσουν επίσης να αναπτύξουν περαιτέρω τις πιο επίκαιρες ιδέες και να τις παρουσιάσουν απευθείας στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές κατά τη διάρκεια των «Ακροάσεων για τη νεολαία-Youth hearings».

Στην επίσημη τελετή έναρξης θα συμμετάσχουν ύπατοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της πόλης του Στρασβούργου. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες και να συζητήσετε με ειδικούς, ακτιβιστές, παράγοντες επιρροής και φορείς λήψης αποφάσεων για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα στο Κοινοβούλιο και στο EYE Village. Μεταξύ όλων, τα δύο θέματα που θα είναι στο επίκεντρο είναι οι ευρωεκλογές του 2024 όπου έχουν ως στόχο την ενημέρωση για τη δημοκρατία και θα σας δώσουν συμβουλές το πως να δράσετε. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή,  όπου μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις με ειδικούς θα συμβάλετε στη δημιουργία ενός πιο πράσινου μέλλοντος για όλους.

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2023 προσφέρει μια ποικιλία διαδικτυακών  δραστηριοτήτων και δια ζώσης στο Στρασβούργο. Στις 9-10 Ιουνίου εντός και εκτός του χώρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις σε πάνελ, ντιμπέιτ, θα υπάρχουν διαδραστικά περίπτερα όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ και θεσμούς όπως ο ΟΗΕ, μια ζωντανή βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς και υπαίθριες συναυλίες.

Η τελετή λήξης του EYE 2023 προσφέρει την ευκαιρία για να ανακαλύψετε τις ιδέες που θα συμπεριληφθούν στην αναφορά Youth ideas και τι θα συμβεί μετά το EYE.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα και τις Θεματικές της Εκδήλωσης

Για να γίνεις μέλος της αποστολής του EUphoria:

1) Ελέγχεις τις ημερομηνίες του προγράμματος και ότι μπορείς να ταξιδέψεις εκείνη την περίοδο στο Στρασβούργο είτε στις 07-10/06 είτε στις 08-11/06/2023.

2)  Συμπληρώνεις την αίτηση σου ΕΔΩ, στην οποία μας αναφέρεις το κίνητρο συμμετοχής σου. Θα ληφθεί υπόψη για την επιλογή σου αν προέρχεσαι από κάποια ακριτική περιοχή της Ελλάδας ή από κάποιο νησί.

3) Εφόσον περάσεις το δεύτερο στάδιο, θα κληθείς για συνέντευξη από τον/την project manager του Euphoria Delegation EYE2023.

4) Σε περίπτωση επιλογής, θα καταβάλεις το ποσό των 250 ευρώ για τη διαμονή σου στο Στρασβούργο και για την προετοιμασία σου για την εκδήλωση από την ομάδα του EUphoria. Τα αεροπορικά θα τα κλείσεις μόνος/η μετά από συνεννόηση με τον Project Manager, καθώς οι πτήσεις θα είναι ίδιες για όλη την αποστολή.

5) Τα εισιτήρια του ταξιδιού καλύπτονται από τους συμμετέχοντες και μπορούν να ταξιδέψουν με όποιο μέσο θέλουν. Αν επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί με τους αρχηγούς ομάδας/συνοδούς θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Καλή επιτυχία!

European Youth Event -EYE2023