INNOVATION DAYZ, POWERED BY FOUND.ATION & EIT DIGITAL

376

Innovation Dayz, powered by Found.ation & EIT Digital

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρώτο design-thinking hackathon, μεταξύ φοιτητριών/ φοιτητών και καινοτόμων οργανισμών – ηγετών της αγοράς.

Το Innovation Dayz είναι η μοναδική δράση που ενισχύει την νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία στις φοιτήτριες και τους φοιτητές, φέρνοντας τες/ τους σε επαφή με καινοτόμους οργανισμούς της ελληνικής αγοράς. Διοργανώνεται από το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό που υποστηρίζει την ψηφιακή καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεργαστούν με επαγγελματίες γύρω από το χώρο των start-ups και της καινοτομίας και θα δημιουργήσουν νέα καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα ή/ και υπηρεσίες σε επιλεγμένους κλάδους της οικονομίας. Αυτή τη χρονιά, ο άξονας προτεραιότητας της δράσης είναι η δίκαιη και συμπεριληπτική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Εάν πιστεύετε πως έχετε τη δυνατότητα να συνεισφέρετε προς αυτή την κατεύθυνση και να δημιουργήσετε νέες επιχειρηματικές ιδέες με την καθοδήγηση έμπειρων στο χώρο της καινοτομίας στελεχών του Found.ation , συμπληρώστε αυτή τη φόρμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Τι προσφέρει το Innovation Dayz:

  • Προστιθέμενη αξία και γνώσεις σε νέα αντικείμενα, μέσω της ανταλλαγής ιδεών και συνδημιουργίας καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών/ προϊόντων/ υπηρεσιών.
  • Δημιουργία start-up ιδεών που μπορούν να “τρέξουν” άμεσα σε ένα πραγματικό σενάριο.
  • Ενίσχυση της παραγωγικότητας και αναβάθμιση σε νέους τρόπους σκέψης.
  • Εκμάθηση νέων εργαλείων και μεθοδολογιών design-thinking.
  • Άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας και με επαγγελματίες του χώρου της καινοτομίας.

Βασικές πληροφορίες του προγράμματος:

  • Το Innovation Dayz, χωρίζετε σε 4 βασικά στάδια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (Introduction, Team Clustering – Brainstorming & Mentoring, Business Concepts Development, Live Pitching & Conclusions)
  • Ημερομηνία διεξαγωγής 19 Οκτωβρίου 2022.
  • Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Αριθμός συμμετεχόντων: εως 20 άτομα
  • Το Innovation Dayz θα διεξαχθεί εξ ’ολοκλήρου δια ζώσης. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικά, με την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Ποιοι και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

  • Δεκτές γίνονται αιτήσεις από προπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές τους.
  • Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις! Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων ή/ και υπηρεσιών προκλήσεις ενισχύεται από την ποικιλομορφία και τη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, καθώς και για τους όρους συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Found.ation στο email info@thefoundation.gr

____________________________________________________

Σχετικά με το EIT Digital

Το EIT Digital είναι ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός ανοιχτής καινοτομίας που συνεργάζεται με πάνω από 130 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, startups, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Το EIT Digital επενδύει σε στρατηγικούς τομείς για να επιταχύνει την εισαγωγή στην αγορά ψηφιακών τεχνολογιών που βασίζονται στην έρευνα και να φέρει επιχειρηματικό και ηγετικό ταλέντο στην Ευρώπη.

Το EIT Digital είναι μια κοινότητα γνώσης και καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Τα κεντρικά γραφεία του EIT Digital βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ενώ κέντρα συνεγκατάστασης υπάρχουν στο Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, το Αϊντχόβεν, το Ελσίνκι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Τρέντο και ένα hub στη Silicon Valley.

https://www.eitdigital.eu/

 

Σχετικά με το Found.ation

To Found.ation είναι μια κορυφαία πλατφόρμα τεχνολογίας και καινοτομίας στην ΝΑ Ευρώπη, ενεργώντας ως κόμβος για startups, ως επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού για επιχειρήσεις και ως τεχνολογική εκπαιδευτική κυψέλη.

Βοηθά και εκπαιδεύει ανθρώπους και εταιρείες στην ψηφιακή νοοτροπία, τις τεχνολογικές πλατφόρμες και εργαλεία, παρέχοντάς τους τις δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον και δημιουργώντας μια δεξαμενή ταλέντων με νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Συνδέει εταιρείες, startups και νέα ταλέντα σε ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Το Found.ation ιδρύθηκε το 2011 ως ένας από τους πρώτους συνεργατικούς χώρους της νοτιοανατολικής Ευρώπης, και εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο σύμβουλο που καθοδηγεί τον επιχειρηματικό κόσμο στη νέα τεχνολογική πραγματικότητα.

Από το 2015, το Found.ation είναι αποκλειστικός συνεργάτης του EIT Digital στο πρόγραμμα ARISE Europe, για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, που στοχεύει στην ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος startup, διαμέσου κοινών και άρτια δομημένων πρωτοβουλιών.

http://thefoundation.gr/