ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

445

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Το Πρόγραμμα σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες σε γνώσεις σχετικές με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές. Απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν ισχυρά εφόδια για απασχόληση σε διοικητικές θέσεις σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ως υπεύθυνοι εξωτερικών κρατικών και μη κρατικών υποθέσεων (συμπεριλαμβανόμενων και των Διπλωματικών Υπηρεσιών), ως στελέχη επιχειρήσεων εισαγωγών-εξαγωγών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Εμπορίου) και σχετικές με αυτό υπηρεσίες, σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, τράπεζες, σε διοίκηση ειρηνευτικών σωμάτων, σε διεθνή γραφεία συμβούλων, στο επιτελείο των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διαχείριση ανθρώπινων πόρων, στο διεθνές μάρκετινγκ, σε διδασκαλία κοινωνικών σπουδών, σε διεθνείς νομικές υπηρεσίες ως πολιτικοί αναλυτές, ως δημοσιογράφοι, ως ερευνητές παγκοσμίων θεμάτων, κ.λ.π.

  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει την ανάπτυξη της διεπιστημονικής θεωρητικής γνώσης με την πρακτική κατάρτιση. Σε αυτό διδάσκουν καταξιωμένοι στον τομέα τους πανεπιστημιακοί καθώς και ειδικοί στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Διεθνή Πολιτική, την Οικονομική, το Διεθνές Δίκαιο, την Διπλωματία, κ.λ.π.
  • Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να αποκτήσουν εμπεριστατωμένη γνώση με πρακτική κατάρτιση στις διάφορες πτυχές των ευρωπαϊκών και διεθνών σπουδών, αλλά και αναλυτικές ικανότητες με χρήση σύγχρονων μεθόδων έρευνας.

 

Με την από 15-04-2022 απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος προκηρύσσεται ο 18 ος κύκλος Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 30 Ιουνίου 2022 σε ειδικό έντυπο το οποίο διατίθεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος (https://www.des.unipi.gr/files/ma-ies/prokirixi/aitisi.pdf)

https://www.des.unipi.gr/el/ma-ies-prokirixi

prokhrhksh_DES_2022-2023

prokhrhksh_DES_2022-2023