ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (INTERNSHIP) ΕΡΕΥΝΗΤΟΥ / ΒΟΗΘΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

670

Προκήρυξη

ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (INTERNSHIP) ΕΡΕΥΝΗΤΟΥ / ΒΟΗΘΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει δύο θέσεις Πρακτικής Άσκησης διάρκειας 3 μηνών (ανανεώσιμων) (Απρίλιος – Ιούνιος 2022) για την θέση Ερευνητή / Βοηθού Προέδρου, με προβλεπόμενη απασχόληση κατά μ.ό. 15-20 ωρών εβδομαδιαίως, μέρος της οποίας δια τηλεργασίας. 

Οι θέσεις αυτές είναι άμισθες και εντάσσονται στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Κέντρου, ενώ έχουν ως καθήκοντα την παροχή ερευνητικής υποστήριξης στον Πρόεδρο και συντονιστή ερευνών σε θέματα ελληνο-τουρκικών σχέσεων και Αν. Μεσογείου καθώς και τη διοικητική υποστήριξη του Κέντρου σε θέματα όπως τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου, ενημέρωση ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ερευνητικά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την ερευνητική τους εμπειρία σε πρακτικά  ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (policy oriented research) και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία και τις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, στον γραπτό και τον προφορικό λόγο, καλή γνώση των σύγχρονων θεμάτων ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα πολύ καλή γνώση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να διαθέτουν πολύ καλές δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και social media. Τα παραπάνω θα πρέπει να τεκμηριώνονται κατά την υποβολή της αίτησης

Θα συνεκτιμηθεί θετικά τυχόν εμπειρία στην έρευνα και η εθελοντική ή εργασιακή εμπειρία σε υπηρεσίες ψηφιοποίησης και εφαρμογών πληροφορικής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα αίτησης που είναι διαθέσιμη ΕΔΩ και να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι 30 Μαρτίου 2022. Οι υποψήφιοι που θα συμπεριληφθούν στη βραχεία λίστα για τη θέση θα κληθούν σε συνέντευξη. Θα ενημερωθούν μόνο οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν για συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr