WEBINAR ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ»

341

WEBINAR ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ»

Έναρξη – 29-11-2021 13:00

Λήξη – 29-11-2021 15:00

Τοποθεσία – ΖΕΑΣ 80 – 82

Αριθμός Συμμετεχόντων – 10

25/11/2021 9:50 μμ.

Σύντομη περιγραφή- εξ αποστάσεως σεμινάριο (Webinar) επαγγελματικής ανάπτυξης: «Αξιοποιώ τις θετικές μου δυνάμεις στο σχεδιασμό σταδιοδρομίας»

 

Το εξ αποστάσεως σεμινάριο (webinar) επαγγελματικής ανάπτυξης «Αξιοποιώ τις θετικές μου δυνάμεις στο σχεδιασμό σταδιοδρομίας», διάρκειας 120’, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Big Blue Button στις 29/11/2021, 13.00-15.00 μ.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες φοιτητές/-τριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα http://accessibility.unipi.gr/­. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα λάβουν αυτόματα έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (email). Πατώντας στο link θα μπορούν να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό σεμινάριο κατά την προγραμματισμένη ώρα διεξαγωγής. Σημειώνεται ότι, για να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα σύνδεσης, καλό θα είναι οι συμμετέχοντες/ -ουσες να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με τη χρήση laptop ή σταθερού Η/Υ (desktop).

Τα μέσα και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου περιλαμβάνουν στοχευμένες ερωτήσεις και διάλογο, ερωτηματολόγια αξιολόγησης θετικών παραγόντων (αισιοδοξία, θάρρος σχετικά με τη σταδιοδρομία) και επεξεργασία μελέτης περίπτωσης (case study). Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων/-ουσών θα είναι δέκα (10) άτομα. Αναμένεται μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/-ουσες να έχουν:

  • κατανοήσει το ρόλο που διαδραματίζουν οι θετικοί εσωτερικοί τους πόροι (π.χ.: θάρρος, ελπίδα, αισιοδοξία, ανθεκτικότητα) στη διαχείριση ζητημάτων σταδιοδρομίας σε κρίσιμες περιόδους, που χαρακτηρίζονται από σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση της ζωής και της εργασίας.
  • εκπαιδευθεί στο πώς θα στηρίζονται στις θετικές τους δυνάμεις στην αναζήτηση εργασίας.
  • μάθει να διαχειρίζονται μη προγραμματισμένες καταστάσεις προς όφελος της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.
  • εμβαθύνει σε αποτελεσματικές στρατηγικές διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιώς».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ