ΘΕΣΗΣ ΒΟΗΘΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ «ΝΕΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΓΝΩΜΗΓΕΤΕΣ: ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ»

580

Προκήρυξη μίας (1) θέσης βοηθού ερευνητή για μερική απασχόληση στο ερευνητικό έργο «Νέοι Τοπικοί Γνωμηγέτες: Αντισώματα στην Παραπληροφόρηση»

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου  (ΑΠΚΥ) δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας θέσης βοηθού ερευνητή για μερική απασχόληση στο ερευνητικό έργο με τίτλο «Νέοι Τοπικοί Γνωμηγέτες: Αντισώματα στην Παραπληροφόρηση».

Οι αιτήσεις μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://recruitment.ouc.ac.cy/apply μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Για την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε pdf πατήστε εδώ.

Στο έργο «Νέοι Τοπικοί γνωμηγέτες: αντισώματα στην παραπληροφόρηση» σχεδιάζουμε, αναπτύσσουμε & εφαρμόζουμε πιλοτικά σε σχολεία ένα πρότυπο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μέσα ενάντια στην παραπληροφόρηση, με κύριο μαθησιακό στόχο τη μεταγνωστική δεξιότητα της κριτικής αντιμετώπισης πληροφοριών που διαδίδονται στα ψηφιακά μέσα. Αξιοποιούμε ως ένα παραδειγματικό θεματικό αντικείμενο την κλιματική αλλαγή και την Πανδημία. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται & εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο από τους ίδιους τους μαθητές του CyberSafety Youth Panel σε συνεργασία με δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς και policy makers, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχισή του και μετά τη λήξη του έργου.

Αναλυτικότερη περιγραφή και πληροφορίες για το έργο υπάρχουν στον ιστοχώρο, στο Ινστιτούτο Κύπρου, στη σελίδα facebook του έργου, και στη σελίδα του προγράμματος Combating Misinfomration through Media Education.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Καθηγητή Θανάση Χατζηλάκο (Thanasis.Hadzilacos@ouc.ac.cy) ή με τη Μονάδα Έρευνας, Καινοτομίας και Διασύνδεσης κα. Ευσταθία Νικοδήμου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο research@ouc.ac.cy ή στο τηλέφωνο 00357 22411790.