ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – «Fostering Earth Observation market uptake thanks to natural and holistic access to added value data generated through cutting-edge Artificial Intelligent technologies» – «SnapEARTH»

933

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

(Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου)

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Fostering Earth Observation market uptake thanks to natural and holistic access to added value data generated through cutting-edge Artificial Intelligent technologies» – «SnapEARTH» με αριθμό συμβολαίου 870373, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Πλαισίου «HORIZON 2020», προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

ΘΕΣΗ:

Στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης προκηρύσσεται μία (1) θέση έκτακτου προσωπικού που θα απασχοληθεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/ Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) μέσω σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ: 22767

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Επιστήμη Υπολογιστών ή Πληροφορική ή Θετικές Επιστήμες ή συναφής ειδικότητα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΗΣ:

Έρευνα και ανάπτυξη των επιμέρους τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) του έργου σχετικά με την εξόρυξη γνώσης από γεωχωρικές, δορυφορικές και πολυμεσικές βάσεις δεδομένων με στόχο τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας αναζήτησης QWANT. Υποστήριξη στις δραστηριότητες μελέτης και υλοποίησης τεχνικών σημαντικοποίησης, ταξινόμησης, προσβασιμότητας και σύνθεσης καθώς και στις δραστηριότητες ενοποίησης, αξιολόγησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Παραδοτέα/Αναμενόμενα αποτελέσματα:

Οι παραπάνω εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των πακέτων εργασίας WP2 και WP6 του έργου, ενώ θα επεκταθούν και στις δραστηριότητες διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου (WP7).

Τα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνουν:

• Συμμετοχή στη διαμόρφωση των προδιαγραφών και της αρχιτεκτονικής του έργου και στις σχετικές έγγραφες αναφορές, παρουσιάσεις και εκθέσεις προόδου του WP2.

Παραδοτέα:
o D2.4 – SnapEarth Platform & Services User Requirements.v1

o D2.5 – SnapEarth Platform & Services User Requirements.v2

• Συμμετοχή στην πραγματοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής EarthPress και στις σχετικές έγγραφες αναφορές, παρουσιάσεις και εκθέσεις προόδου του WP6.

Παραδοτέα:
o D6.1 – EarthPress Pilot Implementation Plans
o D6.5 – EarthPress Pilot Demonstration
o D6.9 – EarthPress Pilot Scientific & Technological Report

• Συμμετοχή στις δραστηριότητες επιστημονικής διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση δύναται να ανανεωθεί ή παραταθεί χωρίς περιορισμό, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΕΤΑ και εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο, χωρίς τη διενέργεια νέας πρόσκλησης, μέχρι την ημερομηνία λήξης του έργου.

ΑΜΟΙΒΗ:

Η συνολική αμοιβή θα είναι ανάλογη των προσόντων των επιλεγέντων υποψηφίων και της διάρκειας απασχόλησής τους μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έργου.

Τόπος Απασχόλησης: ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ. οδού Χαριλάου – Θέρμης, Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες Πληροφορίες