UNESCO – ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (IRE) ΘΕΜΑ: «H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19»

681

«H εκπαίδευση στην εποχή του COVID-19»

 

Σε μια προσπάθεια παραγωγής νέων γνώσεων σχετικά με αυτή τη νέα παγκόσμια πρόκληση, τον αντίκτυπό της και τις επιπτώσεις στη δια βίου μάθηση, η Διεθνής Αναθεώρηση της Εκπαίδευσης (IRE)(link is external) καλεί στην υποβολή εγγράφων για το ειδικό τεύχος της με τίτλο «Εκπαίδευση στην εποχή του COVID-19», στις ακόλουθες θεματικές:

 

Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των τυπικών και μη τυπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και της γενίκευσης της διαδικτυακής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης.

Η ανακάλυψη εκ νέου της οικογενειακής/ διαγενεακής μάθησης σε περιόδους περιορισμού.

Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε περιόδους κρίσης.

Οι ανισότητες που προκύπτουν από την κρίση (από την άποψη της πρόσβασης στην εκπαίδευση, της ποιότητας, των μαθησιακών αποτελεσμάτων, των διαφορετικών επιπτώσεων στα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, των γεωγραφικών ανισοτήτων κ.λπ.).

Η διά βίου μάθηση και η ιθαγένεια: Μαθαίνοντας να ζούμε ξανά μαζί.

Η προετοιμασία του αύριο: τα διδάγματα από αυτή την κρίση και οι συνέπειες για τη διά βίου μάθηση.

Η διεθνής αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση: Ο μετασχηματισμός των προτύπων και ροών της εκπαιδευτικής βοήθειας.

Η περίληψη που προορίζεται για το ειδικό τεύχος, θα πρέπει να κυμαίνεται στις 300 λέξεις και να περιλαμβάνει το όνομα του δημιουργού, την ιδιότητα και έναν προσωρινό τίτλο. Μπορείτε να υποβάλετε τις περιλήψεις μέχρι τις 15 Απριλίου 2020 στον αρχισυντάκτη του IRE, Paul Stanistreet: p.stanistreet@unesco.org(link sends e-mail). Οι συντάκτες θα λάβουν ειδοποίηση εάν οι περιλήψεις τους έγιναν δεκτές έως τις 22 Απριλίου 2020. Τα πλήρη άρθρα θα γίνονται δεκτά ως τις 20 Ιουνίου 2020. Αυτό το ειδικό τεύχος θα δημιουργηθεί με ταχύτατες διαδικασίες και θα δημοσιευθεί στα τέλη του 2020.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://epale.ec.europa.eu/el/content/unesco-ypovoli-perilipseon-gia-ti-diethni-anatheorisi-tis-ekpaideysis-periodiko-tis-dia-vioy