BLUE LAB: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

951

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του Blue Lab

Το Blue Lab, το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά είναι έτοιμο για το επόμενο 2ο ταξίδι του. Η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη νέων  στον 2ο κύκλο τόσο των τεχνολογικών σεμιναρίων όσο και της επιχειρηματικής υποστήριξης ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2020. Ο 2ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020.

Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα. Παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών που επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D Printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν τεχνολογικών σεμιναρίων προσφέρει τρία διαφορετικά σεμινάρια,  αυτά του τρισδιάστατου σχεδιασμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και  της ψηφιακής τεχνολογίας (εφαρμογές εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών). Κάθε σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 16 ώρες, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, κάνοντας την ανάλογη αίτηση.

Το πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών περιλαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης μέσω σεμιναρίων, mentoring και coaching, καθώς και μια σειρά ενεργειών δικτύωσης με την αγορά όπως workshops, διεθνή ταξίδια γνωριμίας και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του «Blue Lab»
www.bluelab.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα ή τα προγράμματα  που τους ενδιαφέρουν. Στο site του blue lab οι ενδιαφερόμενο θα βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως και να υποβάλουν την αίτησή τους.

 

Πληροφορίες

Εmail: info@bluelab.gr

Tηλ. 210 4112486

 

Blue_Lab_2