ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ (1) ΑΜΙΣΘΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Η ΒΟΗΘΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1214

Προκήρυξη μιας (1) άμισθης θέσης Ερευνητή ή Βοηθού Ερευνητή για θέματα Ελληνο-τουρκικών σχέσεων 

Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει την πλήρωση άμισθης θέσης Ερευνητή ή Βοηθού Ερευνητή στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, διάρκειας τριών (3) μηνών (10/1/19 -10/4/1919). 

Η θέση προβλέπει τη συμμετοχή  του ερευνητή σε ερευνητική ομάδα για τις σύγχρονες ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό την διεύθυνση του Προέδρου του Κέντρου Καθηγητή Γιάννη Βαληνάκη, με προβλεπόμενη απασχόληση κατά μ.ό. 15-20 ωρών την εβδομάδα.

Τα ερευνητικά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την ερευνητική τους εμπειρία σε πρακτικά  ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (policy oriented research) και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία και τις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας.

Απαιτούμενα προσόντα θέσης 

  • Μεταπτυχιακός τίτλος /η μεταπτυχιακός φοιτητής/φοιτήτρια ανθρωπιστικών σπουδών (κατά προτίμηση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών, Νομικής ή Πολιτικών Επιστημών) για τη θέση του Ερευνητή. Οι βοηθοί ερευνητές μπορούν να είναι σε αντίστοιχα αντικείμενα σε προπτυχιακό επίπεδο.
  • Άπταιστα ελληνικά και αγγλικά (γραπτά και προφορικά). Η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Γνώση χρήσης υπολογιστή (άριστη γνώση Microsoft Word και Excel).
  • Υπευθυνότητα, προθυμία.

Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα

  • Εμπειρία έρευνας    ή υποσχόμενη ακαδημαϊκή εξέλιξη
  • Καλή γνώση των σύγχρονων θέματων ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα πολύ καλή γνώση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θα εκτιμηθεί η σχετική ικανότητα χρήσης διαδικτύου και ιστορικών αρχείων και πηγών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 29/12/2018

 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα (CV), καθώς και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή (motivation letter), στην ηλεκτρονική διεύθυνση jmcenter-athens@pspa.uoa.gr.

Θα ενημερωθούν μόνο οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν για συνέντευξη.