ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET

793

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ανατολική Μεσόγειο: Η ΕΕ, η Τουρκία και η Ελλάδα»

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο«Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ανατολική Μεσόγειο: Η ΕΕ, η Τουρκία και η Ελλάδα» και προκηρύσσει:

Α) Μέχρι 25 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά σε στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου με άμεση επιχειρησιακή εμπλοκή σε θέματα μετανάστευσης, προσφύγων, διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, ασύλου και συναφών δράσεων, και

Β) Μέχρι 30 θέσεις συμμετεχόντων με δίδακτρα, που απευθύνονται σε φοιτητές και σπουδαστές, πτυχιούχους και ερευνητές ΑΕΙ και ΤΕΙ όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων, σε σπουδαστές Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Παραγωγικών Σχολών Λιμενικού Σώματος, σε άλλους χειριστές θεμάτων μετανάστευσης καθώς και σε εκπροσώπους περιφερειακών ή τοπικών αρχών, ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών.

Παρέχεται επίσης, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως (videostreaming.)

Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους που ασχολούνται με θέματα μετανάστευσης, προσφύγων, διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, και ασύλου ή σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Σε περίπτωση ισόβαθμων αιτήσεων, θα ληφθεί υπ’ όψιν και η σειρά υποβολής της αίτησης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση της Μετανάστευσης: Οι Εξωτερικές Διαστάσεις» τριετούς διάρκειας (2017- 2020), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποτελεί το πρώτο σειράς τριών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα διεξαχθούν κατά το ακαδ. έτος 2018-19 στο πλαίσιο του ανωτέρω Ευρωπαϊκού Έργου (θα ακολουθήσουν ειδικές προκηρύξεις τα επόμενα σεμινάρια με θέμα αντίστοιχα «Η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων

της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο» και «Ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου και προσφύγων»). Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου είναι ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών Συντονιστής του κύκλου των σεμιναρίων για το ακαδ. έτος 2018-2019 είναι ο Επίκ. Καθηγητής Ιωάννης Στριμπής.

Οι διαλέξεις του σεμιναρίου θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και ώρες 16.00 έως 19.00 από τις 29 Οκτωβρίου 2018 ως τις 3 Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής (βλ. συνημμένο ή στο www.jmce.grκαι η ηλεκτρονική αποστολή της, συνοδευόμενη από Βιογραφικό Σημείωμα στη διεύθυνση jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.


Προκήρυξη Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Αίτηση συμμετοχής