The Citizens are United – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα εργασίας, Μάρτιος – Μάιος 2018

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός INTER ALIA (www.interaliaproject.com) αναζητά 4 εθελοντές που θα στελεχώσουν την ομάδα υλοποίησης του σχεδίου “The Citizens Are United” στην Ελλάδα μεταξύ Μαρτίου – Μαΐου 2018.

Στο πλαίσιο της γενικής στρατηγικής της Inter Alia, το ”The Citizens Are United” προσβλέπει στην ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών στη διαδικασία αποδόμησης στερεοτύπων και προώθησης της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ διαφόρων κοινοτήτων και πληθυσμιακών ομάδων της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, μέσω του διαλόγου και της αλληλεπίδρασης με πολίτες τρίτων χωρών, οι εθελοντές θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση υλικού για τη δημιουργία ενός οδηγού με προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του στιγματισμού των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο οδηγός θα προωθηθεί σε υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, μέλη ομάδων πίεσης για τα δικαιώματα των μεταναστών, Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους οι εθελοντές θα λάβουν θεωρητική γνώση και πρακτική κατάρτιση για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων που αποβλέπουν στο διαπολιτισμικό διάλογο και την κοινωνική συνοχή. Επιπλέον, στους εθελοντές προσφέρεται:

  • Καθοδήγηση και συμβουλευτική καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.
  • Προτεραιότητα συμμετοχής στις δράσεις της Inter Alia στο εξωτερικό.
  • Χώρος εργασίας και συμμετοχή σε μία δυναμική, νεανική, διεθνή ομάδα.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε άλλες δράσης του οργανισμού.
  • Κάρτα για τα μέσα μεταφοράς.

Στους εθελοντές θα δοθεί πιστοποιητικό που θα καταρτιστεί με τη βοήθεια των συμβούλων νέων της Inter Alia βάση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων τους.

Συνολικός χρόνος απασχόλησης: 90 ώρες εκ των οποίων 50% θα αφιερωθεί σε εργασία στο πεδίο και το υπόλοιπο 50% σε εργασία στο γραφείο.

Επιθυμητή Εμπειρία και Δεξιότητες

  • Ενδιαφέρον και ευαισθησία σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας.
  • Εμπειρία στον τομέα της κοινωνίας των πολιτών και της διοργάνωσης κοινωνικών, πολιτιστικών ή/και εκπαιδευτικών δράσεων είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.
  • Σπουδές σε συναφές αντικείμενο (κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες, ανθρωπολογία κλπ.) είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.
  • Γλώσσες
    • Γνώση αγγλικής γλώσσας (γραπτή και προφορική)
    • Γνώση άλλης γλώσσας, κυρίως Γαλλικών, αποτελεί πλεονέκτημα.

Υποβολή αιτήσεων & πληροφορίες

Παρακαλούμε να αποστείλετε βιογραφικό σημείωμα και σύντομη περιγραφή των λόγων για τους οποίους επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικά και έως τις 23 Μαρτίου στο Νίκο Παπακώστα στη διεύθυνση: papakostas@interaliaproject.com.