Ήρθε η ώρα τα Greek Islands να γίνουν Geek!

 

To  Geek Islands είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία που γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα με δύο τρόπους:

 

  1. Ταξιδεύουμε σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες καθώς και πολιτιστικά δρώμενα.
  2. Δημιουργούμε μία διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, η οποία θα προσφέρει εξ αποστάσεως μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Το Geek Islands είναι ένα νοητό “αρχιπέλαγος” του οποίου οι κάτοικοι μεταδίδουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις μέσω διαδικτυακών μαθημάτων αλλά και εργαστηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προσφέροντας ευκαιρίες για την εκμάθηση τεχνολογικών δεξιοτήτων σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, σκοπός μας είναι να επιτύχουμε ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογική εκπαίδευση ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών. Παράλληλα, στοχεύουμε στην αναζωογόνηση δυσπρόσιτων ελληνικών περιοχών και την ανάδειξη τους ως κοιτίδων δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 

Για να επιτύχουμε τους στόχους μας αναζητάμε εθελοντές που θα στελεχώσουν το πλήρωμά μας! Όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει τις αιτήσεις που θα βρει στα παρακάτω links έως και τις 23/10.

 

 

Θέσεις Technology Education Team: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-oGPCg7X21jnoRb_rmE5_HJeruqqjHMUtk2TZ6IorwJBvzQ/viewform?c=0&;w=1

 

Θέσεις Community Managers: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiDfFC9tPTGS342VvebVWCZWW1BNy6n9w7H3nlcDO4znieyQ/viewform?c=0&;w=1

 

website: www.geekislands.org