ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15/7/2016

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Εθελοντισμού για 1 χρόνο στην Αυστρία, για νέους 18-30 ετών.

H Α.Μ.Κ.Ε. You in Europe σε συνεργασία με τον οργανισμό “aha – Tipps & Infos für junge Leute Dornbirn, AUSTRIA” αναζητούν έναν Έλληνα άνδρα εθελοντή 18-30 ετών για να συμμετέχει στο πρόγραμμα εθελοντισμού στο κοινωφελές ίδρυμα Sunnahof, για ένα χρόνο. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στον εθελοντή να εργαστεί εθελοντικά με άτομα που διαθέτουν ελαφράς μορφής διανοητική αναπηρία, βοηθώντας τους στην κοινωνική ενσωμάτωση και προσωπική ανάπτυξη μέσα από θεραπευτικές βιωματικές δράσεις όπως η γεωργία, η φροντίδα φυτών, η ξυλουργική, η μαγειρική και η επαφή με τα ζώα. Σε συνεργασία με το ειδικευμένο προσωπικό του φορέα, ο εθελοντής θα βοηθήσει τα άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες να αναπτύξουν τα χαρίσματά τους που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και στην σταδιακή αυτονόμησή τους.

Ο εθελοντής θα πρέπει να διαθέτει ανοιχτό τρόπο σκέψης, θέληση για απόκτηση νέων εμπειριών και δεξιοτήτων και μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα του επιτρέψει να σταθεί δίπλα στους ωφελούμενους υποστηρίζοντάς τους.

Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και καλύπτεται πλήρως η διαμονή και η διατροφή του εθελοντή, τα έξοδα ταξιδιού έναρξης και αποχώρησης ενώ δίνεται και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό (pocket money) για τα προσωπικά του έξοδα.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων Πέμπτη 20 Ιουλίου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και για την υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα www.youineurope.gr και στο σύνδεσμο  http://wp.me/p2dnIT-y1

Με τη θερμή παράκληση να δημοσιευτεί.

Σταυρούλα Παγώνα – 6937 240180

www.youineurope.gr

www.facebook/youineurope